ägg
alltid tjatas det om dessa ägg. de flesta tänker nog på äggen som vi äter
som en äggvita, en äggula och ett skal. men det man på nytt tycks tvingas
upptäcka var gång man skalar ett ägg är den där adjektiviga ägghinnan.
anledningen att ordet adjektiviga är det enda som passar framför ordet
ägghinna är att man inte riktigt blir klok på den.
ibland samarbetar den, ibland inte.
det är alltid ett trick att skala ett ägg perfekt, trots att man kokat det i exakt
rätt tid. allt beror ju såklart på vilken sorts ägghinna man får. vissa är
snälla och vissa är dumma. lite som människor. vissa vill samarbeta
och hjälpa en av med det isolerande skalet medan andra hellre river
sönder det som finns på insidan så fort en öppning hittats.
ägg är verkligen en gåta.
L
Linus, du har ju verkligen inte fattat någonting. Ta ett råd från en med lite livserfarenhet och skölj ägget i kallvatten direkt efter kokning, skala det sedan på en gång. Jag har även hört att ägghinnan kan användas som skavsårsplåster, men det avråder jag dig att testa, jag tror helt enkelt inte på det.
Kakan, om det nu är ditt riktiga namn, jag har fattat allt. Visst brukar ditt lilla husmansknep fungera, men man har ändå ibland otur att få en taskig ägghinna. De är så taskiga ibland att man inte blir klok för fem öre. Skavsårsplåster... Hm.
icke att förglömma, den förjävliga navelsträngen.
Eller som en gång när jag fick två äggulor i samma ägg :S TVILLINGAR!
alltså ni är ju hopplösa, barn! jag skalar alltid mina ägg under rinnande kallvatten och de blir _ALLTID_ perfekt skalade. pröva det vet jag!
Det perfekta ägget har inte rört kallvatten under något skede i kokningen och skalningen. Då är det perfekt.
THE EGG SONG!!! :D
Att kyla ägg är för mig som att använda kardborreband på sina skor - fegt.
att inte kyla ägg är som att kolla på porrfilm utan bild och endast ljud (en liknelse som går hem väldigt ofta)
Haha, ägg är ju inte ens gott... klockrena liknelser btw :)