hjälp, en haj.

Min största fobi: hajar.

Hur kan en haj vara så läskig, trots att jag är på land? Att jag får panik av att vara själv i vatten är väl inte så konstigt, då vilken haj som helst kan simma ikapp mig och käka mig, bit för bit. Visste ni att vi i Sverige har cirka tio hajarter? Ingen kanske äter människor, men de är ändå läskiga. Särskilt brugden. Den kan bli upp till 15 meter maximalt och "råka" sluka en människa hur lätt som helst! Visst säger du, den finns bra på västkusten IBLAND. Men vet du att 1960 fångades ett exemplar i den Stockholmska skärgården!? Tänk på det nästa gång du är ute och simmar.

Den blodtörstiga brugden.

Men brugden är inte lika läskig som vissa andra hajar. Den värsta som finns är vithajen. Jag har till och med svårt att skriva dess namn, då känns det som att den kommer äta upp mig UR tangentbordet! Så rädd är jag för den.

Världens läskigaste haj.

Bilden ovan har jag inte vågat öppna i full storlek, det överlåter jag till er. Först hade jag tänkt låta Carroe lägga in en bild åt mig, men så tog jag mod till mig och (med händerna framför ansiktet) bildsökte på Google.

Bland det värsta som finns som kan hända, på land, är att när jag till exempel tvättar ansiktet kommer och tänka på vithajen. Då kan jag inte öppna ögonen (det gör för ont medvatten) och min fantasi TVINGAR mig att tänka mig att jag är i vattnet och en stor vithaj kommer från sidan och biter sönder hela mig. Då måste jag direkt avbryta tvättningen och får istället torka av tvål med handduk eller papper istället för med vatten. Samma sak kan hända när jag ska sova. Då blir det en lång period som jag måste ligga med ögonen öppna och försöka tänka på något annat.

Detta är bara några exempel som illustrerar hur rädd jag är PÅ LAND. Då kan ni tänka er hur rädd jag är i vatten! Även om de inte lever i Sverige (säg aldrig aldrig) så vet jag att de färdats ända hit för att sluka mig. Och om jag är i en konstlad sjö utan någon kontakt med havet så har någon släppt in en vithaj för att jävlas.

Inte för att många orkade läsa detta, men jag var tvungen att berätta hur mycket jag önskar att hajar inte fanns.

/Rädd Linus. Skicka inga hajbilder, då jag inte kan titta på såna utan att dö.'

PS. Jag vill bli en vithaj i mitt nästa liv.

jag, linus.

Det känns som att jag inte bloggat på ett tag. Kan man göra texten fet? Och kan man skriva texten högerställd till och med? SÅ länge skulle man kunna tro att jag varit borta...

Anledningen till att jag inte bloggat då? Samma som varför jag inte tvättat på fyra, fem veckor? Städat då? Nepp! Det här blogginlägget får bli som en omstart av mig själv, ni vet så som man gör på datorer.

Vad ska jag skriva om då...? Just nu tvättar jag, en lördagkväll. Det är inte det roligaste. När alla gör något skoj eller leker tokiga så sitter jag här och väntar på att min tvätt ska sluta flyga runt i en cylinder. Allt är inte alltid jätteroligt ska ni veta. Något som däremot ÄR roligt är att det nu är vår, nästan sommar. Två dagar i rad har jag suttit med friendsen utanför Förrådets byggnader och ätit och druckit. Det är så nice det kan bli, trots att man fryser fast så fort solen gått ner.

Det är även första gången jag upplever våren i en stad, på riktigt. Det blir inte samma sak som att bo på landet. Man märker inte när alla djur kommer fram, alla myror och alla andra insekter. Man kan inte åka ner till sjön och titta på vattnet. Jo, förstås så kan jag gå ner till ån eller hamnen, men det är INTE samma sak. Men snart är det sommar på riktigt, då blir det sola och bada för hela slanten (en liten slant dock).
Det här inlägget var inte så kul, men det får ni ta. Vi har för övrigt skippat "vartannat inlägg"-regeln nu, så det borde inte bli lika lång bloggtorka som jag annars kan åstadkomma...

Dessutom kan ni nu kolla vem som har skrivit alla inlägg, då de ligger i våra "egna" kategorier! Yeeey!

/Se kategori

Linus: jäser istället för att blogga...

vet ni vad linus heter på msn?
Linus: jäser
vet ni vad han borde heta?
Linus: bloggar

Linus, nu äre du som bloggar, ananrs ska jag ta reda på vad STKU betyder och då blir det inte milt...

på tiden!?

det var ett tag sen jag skrev nåt. Eller alltså vi skriver ju varannat inlägg, Linus och jag, men det har gått många dagar sen jag borde ha skrivit. Och jag börjar tro att detta gett mig nån sorts undermedveten ångest. Inatt drömde jag att jag vaknade av att det plingade på min dörr. Jag klev upp öppnade, och där står kära linus. Kul tänkte jag och frågade om han ville komma in. Då tar han fram vräkningsordern!!!? hans ögon lyyyser typ ilska när han säger " carroe, nu är det du som börjar blogga igen annars är du STKU". Sen vaknade jag, med hjärtklappning och bloggångest, och tänkte herregud!? vad ska jag blogga om? Men sen kom jag på att ämnet var ganska givet.

men STKU, vad i hela friden betyder det? det måste betyda nåt superhemskt för jag blev så himla rädd. Så om någon får några bra ideer om vad det kan betyda, please upplys mig! och Linus, var snäll mot mig, okej!!!?

/carrååe inte STKU..........än

personligheter och alkohol

Något som verkar allmänt accepterat är hur människor förändras när de dricker alkohol. Man skulle kunna säga som i IQ-reklamen: "Människor tappar omdömet på grund av dig" eller "Du får förälskade att göra något åt det"...

Jag har tänkt lite på det där. Till exempel så tackade jag ja till en förfest för inte så länge sedan, men dök aldrig upp förrän ute på krogen. Inte på grund av att jag inte ville utan helt enkelt för att jag inte hann eller orkade stressa dit från den lilla förfest jag redan var på. (Karolina, känn dig träffad). Tänk om Karolina skulle blivit jättearg på mig, och just på grund av alkoholen "göra något åt det". Typ smälla till mig eller inte vilja prata med mig igen.

image12


Då har jag tänkt lite på det där med att alkoholen påverkar ens personlighet och förändrar den. I skolan eller på fritiden skulle hon isåfall inte vara arg på mig, men varje gång hon dricker alkohol får hon tillbaka den där personligheten som inte gillar mig, just på grund av ovanstående incident. Tänk vad jobbigt det skulle vara om man funkade så att när man dricker alkohol går man in i en annan person och får nya värderingar och åsikter. Klimatet på krogen skulle vara helt annorlunda och likaså kompiskretsarna.

Så för att vara säker kanske inte du ska dricka mer Karolina?
Jag vill inte ha en snyting nästa gång vi går ut..

nus

orättvist

det här blogginlägget skulle handla om nåt helt annat, men när världen är orättvis har jag ingen lust. Inga vitsar och äckligheter, bara ett inlägg och några tankar till Linus lärare som fick cancer och dog. Alldeles för ung och alldeles för orättvist.

Och om nån skulle undra varför jag skriver det här, som inte ens vet vem det var. Så kan jag berätta att det är för att jag blev så sorgsen.

/carroe

överlevnadsknep #1

Det finns ju vissa knep här i världen som underlättar livet här på den stora blå. Man ställs inför många utmaningar även i vardagliga situationer. Ett exempel är när man ska hälla upp dricka i ett glas. När man tar sista läsken/vattnet/spriten råkar man ibland ut för att allt inte får plats i ett enda glas, samtidigt som det är på tok för lite för att hällas upp i ett nytt glas. Fattar ni?

Tricket är i alla fall här att hälla väldigt väldigt väldigt sakta, då fylls glaset på millimetern. Det funkar alltid.

image11

/Linus - din hjälp när det krisar

jag bara undrar....

...hur många räkor måste det finnas i en ask räksallad? får man kalla det för räksallad om det finns en enda pytte-ynka liten räka där i?
för det var vad jag fick i min lilla ask. En liten stackare.

Appropå (att bero på) räkor. Jag tänker nog aldrig äta räkor som jag först måste skala. jag vill inte låtsats om att räkor faktiskt ser ut som små insekter. jag låtsas hellre att de kommer från nåt större, som om man skulle gjort köttfärs av nån jätteräka. Det känns bättre, att äta delar av nåt stort, istället för att äta flera flera små djur. jag hatar ögonen, spröten, stjärten och att att de har rom där nånstans. ja just det! kaviar kan jag tycka är sjukt äckligt ibland. Miljoner små ägg :S
bläk.

varför handlar mina inlägg om äckligheter jämt? jag tror jag har en dold fascination för sånt som är äckligt. såna där fakirer är också äckliga. (och lite coola)Ja.. när jag ändå är inne på det här med äckliga saker så kan jag berätta om nåt som är gott. Jag har nyss käkat korv med räksallad, och så hade jag ketchup och senap till. Men ketchup och senap smakar så mycket (!!!) bättre om man blandar dem. ful färg, men skitgott! varför säljer de inte sånt?? färdigblandat senap och ketchup.

/Carrouåie

soliblabla

Det finns en världsuppfattning som är rätt konstig, men läskigt intressant. Jag har tyvärr glömt namnet, men den börjar på S och slutar på si och lyder ungefär såhär. Den värld vi lever i existerar endast för oss själva, när jag går på stan så kommer de jag inte ser att inte existera och de jag ringer kommer börja existera på grund av mitt telefonsamtal. Man skulle kunna jämföra det lite med att leva i en dröm där allt kretsar kring en själv och hela verkligheten byggs på det.

Hur vet jag egentligen att alla mina kompisar finns på riktigt, och inte bara är min inbillning? Jag tycker det är rätt intressant att ni sitter och läser den här bloggen om ni egentligen inte finns.

Soliopsi?

/En kille helt ensam i hela vida världen som egentligen bara är en stor fantasi.

RSS 2.0